dimecres, 22 de setembre del 2010

Benvinguts!


Maulets    som una organització política de joves, independentista i revolucionària, que lluita per uns Països Catalans unificats, independents, ecològics, no patriarcals i sense classes en una societat on les llibertats col·lectives siguin les garants de les llibertats individuals.

És a dir, lluitem per la construcció del socialisme a nivell mundial i en tots els àmbits, com a praxi humana alliberadora, que porti el poble català cap a una organització social en què el desenvolupament de cadascú sigui la condició prèvia al desenvolupament de tots i totes: el comunisme. 

La nostra tasca com a organització de joves, oberta, participativa i assembleària, és organitzar la lluita, conscienciar els sectors juvenils de les classes populars i mobilitzar-los, tot creant alternatives a l'ordre social vigent. Maulets es configura com una eina de mobilització, participació i lluita dels sectors populars de la joventut catalana per a l'assoliment de la llibertat social i nacional del poble català.

Maulets lluitem per la plena independència nacional, entesa com l'exercici constant del dret a l'autodeterminació, per tal d'assegurar l'existència nacional dels Països Catalans i la seva llibertat social.

Maulets prenem els Països Catalans (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó) com a marc nacional de lluita, la unitat territorial dels quals és indestriable de la nostra lluita com a poble diferenciat.

Maulets lluitem per la instauració d'un model de societat sense classes, rebutjant tots els sistemes i formes de dominació, d'explotació i d'opressió (econòmica, militar, patriarcal i ecològica). Per tant, lluitem per la creació i l' impuls d'estructures socials i pràctiques individuals que obrin pas a un contrapoder popular que autoorganitzi i autogestioni, de forma realment democràtica i participativa, els recursos materials i humans de les classes populars. Un contrapoder que reconegui i asseguri l'exercici de la llibertat en tots els àmbits de la vida, on els individus reafirmin i potenciïn al màxim tots els aspectes de la seva personalitat.

Maulets parteix del marxisme com a base de la seva lluita, entenent-lo com un sistema complet i en un procés de constant construcció i (re)elaboració. Fugim, per tant, de dogmatismes i de posicions reformistes que són fruit de la manca de perspectiva històrica. Utilitzem el materialisme històric per analitzar els diferents contextos socioeconòmics i entenem inevitable l'adveniment d'un procés revolucionari que enderroqui el sistema capitalista i la tirania dels estats (en el nostre cas, estats ocupants) sobre les classes populars; concebem, però, la tasca revolucionària de forma no immobilista ni mecànica i participem activament del procés d'emancipació del poble català, a través de la construcció de projectes immediats, rupturistes i contrahegemònics. Així, entenem que les persones fem la nostra pròpia història però en condicions prèviament determinades i independents de la voluntat individual. 

Tanmateix, Maulets cerca la pluralitat i la unitat de totes les joves anticapitalistes i antifeixistes que lluiten per la independència política del Països Catalans i admet al seu si l'heterogeneïtat d'ideologies i interpretacions de les lluites revolucionàries del nostre poble. 

Volem incentivar i recuperar la riquesa de la nostra cultura popular catalana entesa com a forma de vida i d'expressió, i no com a mer folklorisme. Són la llengua catalana, les festes populars, les tradicions ancestrals, la gastronomia catalana, les músiques i dances tradicionals... pilars a defensar i estendre davant l'actual colonització cultural.

Maulets, en lluita contra tots els sistemes de dominació, es declara feminista, és a dir, en contra d'una divisió jerarquitzada i sexista de la societat. Maulets treballa per una societat igualitària sense discriminacions de gènere ni d'opció sexual. 

Maulets, en lluita contra l'explotació destructiva del medi ambient ,factor intrínsec al mètode de producció capitalista, defensa un model socioeconòmic sostenible i no bel·ligerant amb l'entorn natural

Maulets, en coherència amb la reivindicació tant de la llibertat col·lectiva com de la individual, assumeix la defensa de tots els represaliats i totes les represaliades per defensar l'alliberament social i nacional del poble català. 

La nostra lluita és la lluita de tots els pobles oprimits arreu del món. Creiem en l’ internacionalisme com a eina per estendre i crear llibertat allà on existeix opressió. Maulets considera que la millor forma de solidaritat amb els pobles del món és la derrota del capitalisme i de l’ imperialisme a casa nostra, amb la lluita revolucionària i d'alliberament del poble català. 

Maulets defensem el dret històric del nostre poble, reconegut internacionalment per la Declaració Universal dels Drets Col·lectius dels Pobles, de dotar-se de tots els mitjans que es consideri convenients en cada situació històrica per assolir els nostres drets.


INDEPENDÈNCIA I REVOLUCIÓ!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada