dimecres, 17 de novembre del 2010

Felicitats al món casteller!Hem fet un pas ferm cap a la consolidació cultural de la nostra nació.


        Des de Maulets volem felicitar al món casteller i felicitar-nos a tots els qui defensem la cultura catalana per un fet tant important com és que la UNESCO reconegui el fet casteller com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Premi de reconeixement sens dubte guanyat a pols al llarg de molts anys fent castells i que entre moltes persones s'ha aconseguit institucionalitzar com un dels elements més característics de la cultura catalana. Aquest reconeixement, doncs, és la constatació d'una feina ben feta. Així mateix, s'ha declarat el cant de la sibil·la Patrimoni Cultural de la Humanitat, amb important rellevància a Ciutat (Mallorca), l'Alguer, Xeraco (la Safor) i des de fa uns anys també a Catalunya.

        D'altra banda, volem felicitar també el flamenc, que ha estat declarada també Patrimoni Cultural de la UNESCO, doncs l'enriquiment i la consolidació cultural no hi entén de guanyadors i de perdedors.

        Tanmateix, volem recordar que els Països Catalans gaudeixen d'un llarg llistat de Patrimonis Culturals declarats per la UNESCO i que cada element més que es declari com a Patrimoni és un avenç més en aquesta consolidació cultural i que de res serveixen les pretensions regionalistes de grups que fomenten l'odi entre regions, com és el cas del GAV (Grup d'Acció Valencianista) que no aporten res positiu. Entre d'altres, també és patrimoni segons la UNESCO el paisatge cultural del Madriu-Perafita-Claror (Andorra) declarat patrimoni el 2004, la Patum de Berga (el Berguedà) declarada patrimoni el 2005, les fortificacions de Vauban (Catalunya Nord) declarades patrimoni el 2008, la biodiversitat i cultura d'Eivissa declarada patrimoni el 1999 o també el Misteri d'Elx (2001) i el Tribunal de les Aigües (2009) al País Valencià (Baix Vinalopó i l'Horta, respectivament). Per tant, els i les catalanes podem estar satisfetes de tenir un país molt ric culturalment i que a mesura que passen els anys es va reconeixent aquesta tradició i trajectòria cultural tant rellevant. 

        No ens queda més que seguir lluitant per defensar aquesta cultura davant agressions tant fortes com la Directiva Europea que limita l'ús de material pirotècnic que amenaça l'existència de festes tant nostrades com els correfocs, les falles o els dimonis i que cal seguir dia a dia a places i carrers donant suport a la nostra cultura, doncs si no ho fem nosaltres no ho farà ningú. Maulets, el jovent independentista revolucionari, 16 de novembre de 2010

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada