dilluns, 24 de gener del 2011

Important manifestació a Barcelona que acaba amb l'okupació i posterior desallotjament il·legal de l'antic cinema Balañá


El que començà com una activa i exitosa jornada de protesta en contra la reforma de les pensions i la reforma laboral acabà amb dotzenes de ferits. La manifestació, convocada per un ampli ventall de sindicats i organitzacions va ser seguida per vora 4000 persones, que van manifestar-se per diferents barris de Barcelona. Una de les protestes que es va fer notar va ser la dels treballadors de Parcs i Jardins, que van enganxar fulles seques a les portes de la seu d'aquesta empresa pública en protesta per les condicions laborals a les quals estan sotmesos.

La manifestació va discórrer amb normalitat malgrat les provocacions de dotzenes d'agents de "paisà" dels Mossos d'Esquadra que van provocar situacions molt tenses amb els manifestants, que no van cedir a les provocacions.

Arribats a Via Laietana es va donar a conéixer el que havia de ser la nova "casa de la vaga" on hi havia el Palau del Cinema, propietat de Balañá, conegut empresari ultraespanyolista. Aquest antic cinema va ser okupat feia uns dies i es va donar a conéixer al passar-hi la manifestació. Centenars de persones van entrar-hi encuriosides per conéixer aquest espai, moltes de les quals havien estat participant a la manifestació.

En un moment donat, pocs minuts després d'obrir-ne les portes els Mossos d'Esquadra van carregar a Via Laietana, deixant prop de 420 persones a l'interior de l'edifici. Ni falta que fa dir que l'ampli ventall ideològic i d'edats que quedà dins l'edifici. Això va ser un dels puntals de l'okupació d'aquest edifici, doncs dins s'hi inicià una assemblea per parlar sobre la vaga general convocada pel dia 27.

Prop de les onze de la nit, els Mossos d'Esquadra van entrar dins l'edifici i, malgrat la intenció dels qui romanien dins era de sortir-ne tranquilament, els Mossos van optar per allargar-ho i provocar situacions que els permetéssin fer ús de la violència. La gent de dins l'edifici no va caure en provocacions, però malgrat això, els efectes de les drogues en els agents dels Mossos d'Esquadra van fer efecte i moltes persones van haver de ser greument hospitalitzades, dos de les quals militants de Maulets que van haver de ser ingressades a l'Hospital Clínic amb greus ferides a causa de les contusions sense sentit que els Mossos van provocar.

Un dels militants va poder sortir poques hores després amb greus ferides al cap i un altre es trobava encara a l'hospital en el moment de redactar aquest comunicat de condemna i d'odi en contra una policia que no es mereix altra consideració que la de salvatge i inhumana. Així mateix, cal que es retirin els càrrecs absurds que s'imputen a diversos activistes per haver participat en aquestes mobilitzacions.

També volem condemnar les paraules lamentables del conseller d'Interior, Sr. Puig, que s'ha vantat de l'ús salvatge que en fa de la policia que comanda, parlant ara clar: aquesta serà la tònica del govern convergent durant aquests llargs i durs quatre anys, la legislatura de la violència salvatge i gratuïta.

Per part de Maulets, el jovent independentista revolucionari, condemnem amb força l'actuació salvatge dels Mossos d'Esquadra i esperem que aquesta greu actuació acabi d'una vegada per totes amb aquesta policia violenta, política i inútil pels interessos de la societat catalana. Per últim, estem convençudes que la lluita en contra la reforma de les pensions i la reforma laboral no abaixarà la guàrdia i que anirem a més fins aconseguir aturar aquesta greu agressió. La lluita continua.

Per un desallotjament, mil okupacions.
Perquè qui sembri la misèria, recollirà la ràbia.

Maulets, el jovent independentista revolucionari 


http://www.youtube.com/watch?v=_Ylamf-liVo&feature=player_embedded

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada