diumenge, 26 de desembre del 2010

Crònica de la manifestació del 19 de desembre "pel repartiment del treball i la riquesa"

       Pocs minuts després de les 12.30h i amb banderes i pancartes de moltes de les organitzacions socials i polítiques de base, de baix i a l'esquerra i revolucionàries del Vallès Oriental, ha començat la manifestació convocada aquest matí pel centre de Granollers.
       Diversos col·lectius, cadascú amb les seves sensibilitats, s'han donat cita aquest matí fresc de diumenge, a la ciutat de Granollers.

      200 persones de totes les edats, en un ambient festiu però combatiu, hem denunciat les retallades que el govern de l’estat espanyol, com a titella que és del món capitalista en què vivim, està duent a terme.

       La manifestació ha començat a les 12.30h de la plaça Jaume I, a tocar de les Franqueses, on prop de 150 persones s'hi han congregat a partir de les 12h, hora en que estava convocada la manifestació.

       Ha començat amb una pancarta amb el lema “pel repartiment de la riquesa i el treball continuem lluitant”.
       
       La manifestació, amb crits de “contra el capital, guerra social” o “ja n'hi ha prou de pactar, ara és l’hora de lluitar” ha recorregut els carrers de Primer Marquès de les Franqueses seguint pel del General Prim, fins arribar a la Plaça de la Corona, on s’ha llegit el manifest elaborat per les diverses organitzacions convocants.

      
       La valoració feta des de l'organització és força positiva, tot i que evidentment hauria pogut ser, donades les circumstàncies, molt més massiva. Sense haver fet una valoració ni haver-la posat en comú, s'ha considerat que aquest era un primer pas i que hi havia molt potencial per exprimir, cosa que ens anima a seguir endavant amb les nostres propostes i plantejaments.
       També ha quedat clar que la unitat és el que compta en els temps que corren, i que només les organitzacions juntes poden demostrar el seu potencial, com ha quedat clar avui.

       I avisem que això no ha fet només que començar, i que tal com veiem que transcorren els esdeveniments, el carrer tornarà a ser, si és que ho ha deixat de ser, el punt de trobada dels i les que diem prou.

Contra les retallades socials.
Pels drets laborals aconseguits en els darrers decennis.
Pel repartiment de la riquesa i el treball. Per aturar la injecció de diners públics a la banca.
Per aturar els desnonaments.
Per tot això i per tot el que faci del diner l'únic que compti, seguirem dient prou.

LA LLUITA ÉS L’ÚNIC CAMÍ!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada