diumenge, 26 de desembre del 2010

EL VALLÈS NO ES QUEDA DE BRAÇOS CREUATS!

         Al voltant d’unes 100 persones es van concentrar el dijous 23 de desembre davant dels Ajuntaments de Mollet, Santa Perpètua i la Roca del Vallès per tal de rebutjar fermament la sentència del Tribunal Suprem espanyol envers la immersió lingüística.
Aquest, és un model creat per a la integració de les persones nouvingudes o que no parlen el català i per aconseguir, també, una millora en la normalització de la llengua catalana i en la cohesió social.
         La sentència, entre d’altres coses, exigeix a la Generalitat de Catalunya que introdueixi el castellà de manera proporcional i equitativa a tots els cursos o que els centres escolars emetin els comunicats en les dues llengües cooficials. D’aquesta manera, segons el Tribunal, es garanteix a totes les famílies el dret a escolaritzar els fills en la llengua preferent.
         Les sentències del Tribunal Suprem són un atac contra el poble català, les quals menyspreen la seva llengua i el seu sistema educatiu. I no acatarem tals decisions.
         A tots tres pobles es va convocar una concentració a les 8 del vespre davant dels respectius Ajuntaments, on es va llegir un manifest en defensa de la immersió lingüística a les escoles catalanes. Tanmateix, a La Roca del Vallès es va fer un minut de silenci, amb la peculiaritat que totes dels agrupacions polítiques que conformen el Ple Municipal varen baixar a la plaça per acompanyar aquest acte.
El jovent independentista no romandrem passius davant d’aquestes agressions de la justícia espanyola i animem a tothom a què surti al carrer a defensar els drets col·lectius que mereixem com a nació, tant a través de les mobilitzacions que varen començar el dijous a diferents municipis, com en el dia a dia . Cal seguir lluitant, no sols per mantenir els drets aconseguits, sinó per aconseguir la independència i la reunificació dels Països Catalans.

Maulets Baix Vallès i Céllecs, 25 de desembre de 2010.



2 comentaris:

  1. Quins pobles comprèn el vostre radi d'actuació?

    Endavant amb la lluita!

    ResponElimina
  2. Doncs ara mateix la nostra assemblea comprèn Céllecs (La Roca i Vilanova del Vallès) i el Baix Vallès (Mollet del Vallès i Sta. Perpètua de la Mogoda). Tot i així hi ha altres pobles del Baix Vallès (Parets, Martorelles, St. Fost...) on hi estem intentant arribar.
    Es tracta d'una assemblea provisional amb la intenció de fer créixer cada assemblea local (per municipi) i establir més tard una coordinació comarcal entre elles.

    Salut!

    ResponElimina